Leafy greens

Future growing“,  de toekomst, onze toekomst, die is reeds begonnen…

In uw hoofd  bent er reeds mee bezig, de toekomst en het telen erin. Alleen weet u nog niet welke kant uw toekomst op zal gaan. Maar dat het een kant op gaat van minder van van alles, dat staat vast. Minder energie, minder water verbruik, minder chemie, minder belasting voor onze planeet.

Maar er komen meer monden om te voeden, en dat voedsel komt van minder gebruik van oppervlakte van onze planeet, simpelweg omdat ruimte schaars is geworden. Net als het water en de elektrische energie.

Wat Leafy greens hierin voor jou kan betekenen

De uitdaging om hier mee aan de slag te gaan heeft ons gebracht tot het mogelijk maken van het jaarrond telen op “water”.

Iets wat zichzelf niet nieuw is maar wat wel heel moeilijk, tot onmogelijk was het telen op “deep flow”. De kenner onder ons weet wat nu bedoeld word. Het onmogelijke, het probleem om iets wat in de basis het beste teelt systeem zou moeten zijn, maar het tot nu toe niets is geworden.

De “exudate” of te wel de vervuiling in het water opgeroepen door de teelt van dienst. Of het nu spinazie op water geteeld is of sla, of kruiden. Vroeg of laat gaat iedere teelt ten onder aan de exsudaat wat het telen op het water onmogelijk maakt.

En hier begint de toekomst van het nieuwe telen op water. Op onze proeftuin is een teeltmethode ontwikkeld die het wel mogelijk maakt om twaalf maanden per jaar op hetzelfde water te kunnen telen.

Stelt u zich eens voor, jaarrond baby-leaf spinazie produceren baby-leaf sla, krop sla, kruiden, alles op hetzelfde water (non stop).

Schone wortels als bewijs van het schone teelt water waar je 12 maanden mee kan doen.

Samengevat

Dus zo te telen dat u niet heel langzaam uw teelten minder ziet worden en uw kg productie achteruit zit lopen, nee een strakke lijn, van gelijke productie en kwaliteit.
U bent ondernemer met een calculator, reken het uit. Iedere 18 dagen een oogst ronde. Hoe eenvoudig word het om een bedrijf te organisatorisch te runnen, de afzet te plannen, een kostprijs te berekenen. Dit alles ligt nu binnen hand bereik met NSG: “non stop growing”.
Onmogelijk? Ongeloof ? Bekijkt u de filmpjes gemaakt op onze proeftuin. De spinazie en sla groeiend in water waarin week na week de “groene “ blad groenten in zijn geteeld.
Niet overtuigd? Maak een afspraak met ons en kom het met eigen ogen bekijken.
De toekomst, die wilt u toch niet missen!